Рада обізвала програму Тимошенко декларацією намірів

П'ятниця, 1 лютого 2008, 11:30

Комітет з питань бюджету підтримує із зауваженнями програму діяльності Кабінету Міністрів "Український прорив: для людей, а не політиків".

Таке рішення було ухвалено на засіданні Комітету, повідомляє сайт Верховної Ради.

Водночас комітет наголосив, що Програма є змістовним декларативним документом, який визначає шляхи та напрями проведення соціально-економічних і політичних реформ, реалізації культурних і міжнародних ініціатив держави.

При цьому члени комітету вказали на загальні недоліки програми. Зокрема, наголошувалось, що Програмою не передбачено етапності, системності і послідовності впровадження запропонованих заходів та їх чіткої часової прив´язки; серед шляхів не виділені основні пріоритети.

Практично відсутні орієнтовні індикатори оцінки реалізації програми та немає її ресурсного забезпечення. Зазначалось також, що програма "це декларація намірів, яка в обов´язковому порядку має бути підкріплена планом дій щодо її реалізації", йдеться в рішенні.

Стосовно бюджетних питань Комітет запропонував кабінету Міністрів передбачити додаткові завдання, зокрема, щодо внесення змін до бюджетного кодексу України не тільки в частині децентралізації міжбюджетних відносин, але й стосовно комплексного вирішення питання щодо застосування середньострокового бюджетного планування.


"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News