Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Регіони влаштували блокування задля "ширки"

П'ятниця, 1 лютого 2008, 12:25

Лідер "Нашої України-Народної самооборони" В'ячеслав Кириленко переконаний, що опозиція блокуватиме трибуну і після 5 лютого.

Про це він сказав в інтерв'ю УНІАН.

"5 лютого президент України має виступати перед Верховною Радою з посланням. Якщо навіть така подія стане предметом для блокування опозиції, значить, вони остаточно налаштовані на деструктивну роботу парламенту", - заявив Кириленко.

"Водночас я припускаю, що президента може бути вислухано, після того може бути оголошено перерву, а в перерві знову трибуну заблокують. Я думаю, тоді ця ситуація стане предметом для ухвалення відповідних рішень фракціями коаліції", - відзначив лідер фракції.

На питання, що регіони намагаються виторгувати собі ціною розблокування збереження за ними посади генпрокурора та голови Антимонопольного комітету, Кириленко сказав, що не знає, з ким ведуться такі торги.

"Я не знаю, з кими "регіони" на ці теми торгуються. Але з фракцією НУ–НС вони цього не роблять. У нас визначена позиція щодо відставки генпрокурора. Ми за відставку Медведька, і за призначення іншого генпрокурора. І ми маємо кандидатуру на посаду голови АМК. Це квота НУ–НС, опозиції тут немає що робити. Ми ж не претендували на цю посаду, коли нинішня опозиція була при владі", - заявив він.

За його словами, опозиція ще в понеділок отримала від НУНС пропозицію зайнятися конкретними речами.

"Є Рахункова палата, яка має жорстко контролювати діяльність Кабінету міністрів. Але їх це не цікавить. Є закон про парламентську опозицію, який готовий для ухвалення в другому читанні і в цілому. Відповідно до цього документа опозиція отримує цілий день у пленарному тижні для формування порядку денного лише своїми питаннями. Ми цілий день готові слухати лише законопроекти опозиції. Ясно, що за якісь із них будемо голосувати, за якісь не будемо. Але це їх також не цікавить", - зазначив він.

"Я в понеділок ці всі питання виніс офіційно на раду голів фракцій. Відповіді немає. Бо їх цікавить дестабілізація, вони сподіваються на розвал демкоаліції, переформатування і створення якоїсь там "широкої" коаліції. Так ось, я всіх запевняю: ми не створюватимемо ніякої "широкої коаліції", не буде рішення фракції про будь-яку іншу коаліцію, окрім демократичної", - сказав Кириленко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування