Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко наказав Оніщуку передбачати корупцію

П'ятниця, 1 лютого 2008, 13:38

Президент Віктор Ющенко поклав на Міністерство юстиції функції із вироблення державної політики у сфері корупції.

Про це йдеться у відповідному указі Ющенка, яким він схвалив Концепцію подолання корупції в Україні "На шляху до доброчесності", заявив міністр юстиції Микола Оніщук на брифінгу у п’ятницю.

"Цілісної державної політики, інституційно підтвердженої, на цей час ми не маємо. Нинішній указ президента якраз спрямований на те, щоб покласти на Міністерство юстиції функції із вироблення державної політики, координації державних органів, які будуть працювати у цій сфері", – сказав він.

У свою чергу заступник голови секретаріату президента Ігор Пукшин, також присутній на брифінгу, додав, що указом президента на Мін’юст також покладені функції запобігання корупції.

Протидія корупції, за його словами, перш за все, стосується діяльності правоохоронних органів.

Пукшин також повідомив, що 15 лютого на засіданні РНБО планується затвердити Концепцію реформування кримінальної юстиції, яка передбачає створення окремого органу для боротьби з корупцією.

"Я сподіваюся, ця Концепція буде схвалена, і після цієї Концепції президент внесе до парламенту законопроект щодо створення окремого антикорупційного органу", – сказав Пукшин.

Він висловив сподівання, що такий орган буде сформований на базі Управління "К" СБУ.

Крім того, Пукшин повідомив, що президент вніс до парламенту три законопроекти, які вже ухвалені в першому читанні – про заходи запобігання та протидії корупції, про відповідальність юридичних осіб за вчинення корупційних правопорушень та про внесення змін до Кримінального кодексу та Кодексу адміністративних правопорушень, якими посилюється відповідальність за вчинення корупційних дій.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування