Генпрокуратура пов’язала Цушка в один вузол з захопленням

П'ятниця, 1 лютого 2008, 14:01

Усі справи, які розслідує Генпрокуратура у зв’язку з захопленням її будівлі навесні минулого року, об’єднані в одне провадження.

Про це повідомив начальник управління з розслідування особливо важливих справ ГПУ Петро Коваль, відповідаючи на запитання про справу, порушену в зв’язку з цим інцидентом щодо колишнього керівника МВС Василя Цушка.

За словами Коваля, справи були об’єднані після винесених вердиктів щодо них судовими інстанціями.

Сам же Цушко, як зазначив представник ГПУ, допитується по цих справах у якості свідка, оскільки справу було порушено не проти осіб, а за фактами вчинення злочину.

"З ним також проводяться допити, і при необхідності будуть проводитися слідчі дії з урахуванням його свідчень", - повідомив Коваль.

Як відомо, 24 травня, після звільнення Святослава Піскуна з посади генпрокурора, співробітники "Беркута" зламали вхідні двері в Генпрокуратуру і двері в приймальню ген прокурора. Їм чинили опір працівники Управління держохорони. Безпосередню участь в цих подіях брав тодішній міністр внутрішніх справ Цушко.

25 травня Генпрокуратура порушила кримінальну справу проти Цушка за перевищення службових повноважень. Згодом адвокати міністра оскаржили порушення 4-х кримінальних справ, пов'язаних із захопленням будівлі ГПУ.

20 червня Печерський районний суд Києва скасував постанови ГПУ за підписом в.о. генпрокурора Віктора Шемчука, в яких фігурував Цушко, на підставі того, що при порушенні справ не була проведена відповідна дослідча перевірка.

Водночас, у провадженні Генпрокуратури залишилася ще одна, п'ята, кримінальна справа, порушена за фактом захоплення будівлі ГПУ одним зі слідчих Головного слідчого управління ГПУ.

Однак 19 жовтня 2007 року Апеляційний суд Києва зобов'язав Печерський районний суд Києва повторно розглянути законність порушення Генпрокуратурою кримінальної справи проти Цушка і справ у зв'язку з подіями в Генпрокуратурі 24 травня.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування