ДАІ хоче штрафувати балами і кредитними картками

П'ятниця, 1 лютого 2008, 18:06

Державтоінспекція має намір впровадити бальну систему штрафування винуватців ДТП, а також кредитні платіжні картки для сплати штрафу на місці події.

Про це, зокрема, йдеться у підготовленому ДАІ законопроекті, повідомив на брифінгу у п’ятницю начальник Департаменту ДАІ генерал-майор міліції Сергій Коломієць.

"У законопроекті виписано впровадження бальної системи: разом із штрафом за порушення буде накладатися від 3 до 12 балів", - йдеться у прес-релізі Департаменту ДАІ.

Якщо сума досягає 30 – порушується питання про позбавлення через суд водійського посвідчення. Але якщо людина вчасно сплатила штраф і повідомила про це ДАІ – 2 бали знімаються.

За словами начальника Департаменту ДАІ, піднімається питання про обов’язкову наявність у водіїв кредитних платіжних карток для сплати штрафу на місці через термінал.

Говорячи про проблему оформлення дорожньо-транспортних пригод, Коломієць зазначив, що в ДАІ ведеться розмова про дозвіл оформлення ДТП без постраждалих страховим агентам.

Водночас, за його словами, вже зараз водії в разі досягнення згоди і відсутності жертв можуть самі зафіксувати схему аварії, завіривши її своїми підписами, та з’явитися у ДАІ, щоб отримати довідку для страхових компаній.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування