Європа всерйоз зацікавилася проектом Тимошенко

Субота, 2 лютого 2008, 09:43

Євросоюз зацікавлений у реалізації проекту White Stream, який передбачає будівництво нового трубопроводу для поставок газу з каспійського регіону до Європи через Україну і виконує функцію диверсифікації газопостачання.

Про це "Дзеркалу тижня" повідомив помічник координатора Єврокомісії з питань південних газотранспортних проектів коридору Схід-Захід Брендан Девлін, відповідаючи на запитання щодо серйозності намірів Єврокомісії у підтримці проекту та участі України в ньому.

"White Stream — дуже важливий проект для Європейського Союзу, і ЄС нині перебуває у процесі рішення щодо його фінансування в рамках забезпечення сталості розвитку центральноєвропейського регіону", — запевнив представник Єврокомісії.

"Причому цей проект дуже важливий із погляду безпеки енергопостачання як для України, так і для Євросоюзу", — наголосив він.

"Більше того, ЄС розглядає роль цього проекту в ширшому контексті — формування всього європейського газового ринку, особливо в Центральноєвропейському регіоні", - додав Девлін.

За його словами, технічно фінансування проекту може здійснюватися за допомогою фінансових інструментів реалізації проектів створення єдиної транс’європейської енергетичної мережі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News