Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко захистила податкову, яку сварив Ющенко

Субота, 2 лютого 2008, 15:00

Прем'єр Юлія Тимошенко задоволена роботою керівника державної податкової адміністрації Сергія Буряка з детінізації економіки.

"Ми закінчили січень з перевиконанням плану по надходженням на 760 мільйонів гривень понад планом", - сказала вона на брифінгу в суботу.

За її словами, в січні 2008 року порівняно з січнем 2007-го було отримано на 48% більше.

"Я хочу сказати, що в Україні почалася потужна програма з детінізації сплати податків і державна податкова адміністрація, і державна митна служба змогли дати такий унікальний результат", - сказала Тимошенко.

"Робота Сергія Васильовича Буряка є високопрофесійною і ефективною, і ми вже бачимо результати його роботи", - додала вона.

Прем’єр зазначила, що державна митна служба у січні 2008 порівняно до січня 2007 року збільшила відрахування на 42%.

"Новий керівник Валерій Хорошковский вже сьогодні має спектр дій по запобіганню контрабанди і тіньовим потокам, який за один місяць дозволив дати такий результат", - підкреслила вона.

Тимошенко також повідомила, що керівник податкової Буряк пообіцяв навести лад із відшкодування ПДВ. "Сергій Буряк сказав, що січень-лютий-березень – і в Україні буде покінчено із заборгованістю по відшкодуванню ПДВ. Це дуже амбітна мета", - сказала вона.

"Те, що ми пообіцяли за три місяці впоратися з даним питанням, зафіксовано в рішенні Ради нацбезпеки", - зазначила Тимошенко.

За словами прем’єра, керівник податкової пообіцяв запровадити автоматизовану систему відшкодування без участі чиновників, які, сказала Тимошенко, "брали від 25 до 50% відкату".

Вона також назвала досягненням керівника митниці Хорошковського те, що на митниці імпортовані товари оформлюють грошима, а не векселями.

"Більше такої тіньової процедури як оформлення імпортних товарів векселями на митниці в Україні не існує, і я вдячна Валерію Хорошковському за це, який за місяць зробив надзвичайні речі", - відзначила прем’єр.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування