Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Україна звинуватила Росію в недобросусідській поведінці

Неділя, 3 лютого 2008, 15:20

Прес-служба МЗС України розцінює затримання українського політолога Сергія Тарана в Санкт-Петербурзі як крок, що не відповідає духові добросусідських відносин між Україною та Росією.

У коментарі прес-служби, поширеному в неділю, наголошується, що в МЗС України "із здивуванням" сприйняли повідомлення про затримання політолога.

"Незрозумілою є мотивація затримання Тарана – наявність його імені в списку небажаних для в’їзду на територію Російської Федерації осіб", - додає прес-служба.

МЗС зазначає, що коло науково-дослідницьких інтересів директора Міжнародного інституту демократії Тарана не складає російська проблематика, та й метою його відвідання м.Санкт-Петербург була участь у конференції профспілок, а не в публічних дискусіях з суспільно-політичної тематики.

"Таким чином, мотиви затримання Тарана залишаються незрозумілими", - йдеться в коментарі.

"Прикро є те, що такий крок вчинено напередодні надто важливих подій в українсько-російських відносинах", - підкреслює прес-служба МЗС.

"Прес-служба МЗС України розцінює затримання громадянина України Сергія Тарана в Санкт-Петербурзі з мотивацією його небажаного в’їзду на територію Російської федерації як крок, що не відповідає духові добросусідських відносин між Україною та Росією", - йдеться в коментарі.


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування