Тимошенко готує закони проти надзвичайних ситуацій

Неділя, 3 лютого 2008, 22:39

Уряд ініціює прийняття двох законопроектів, що стимулюють власників проводити реконструкцію газових та електричних мереж і регламентують тарифну політику власників цих мереж.

Про це заявила прем'єр-міністр Юлія Тимошенко в неділю ввечері телеканалу "1+1".

"Ми хочемо прийняти два закони - по електромережах і газових мережах, щоб не було таких випадків, як у Дніпропетровську, і зарегламентувати роботу приватних власників, щоб вони, по-перше, користуючись монополією, не брали зайвих грошей з людей по тарифах за газ і електрику, тому що вони там зараз таке творять із цими тарифами на транспортування, що це дійсно вимагає втручання держави. А з іншого боку, щоб вони реконструювали, оптимізували й нормально обслуговували ці електро- і газові мережі, щоб не було в країні НС", - сказала Тимошенко.

За її словами, законопроекти будуть внесені на розгляд Верховної Ради протягом декількох тижнів.

Тимошенко також повідомила, що зараз держава не володіє контрольними пакетами обленерго, і тому уряд ініціює продаж дрібних пакетів акцій, що залишилися в держави.

"Для того щоб не тримати дрібні, безконтрольні пакети, ми їх хочемо виставити на продаж - нехай їх здобувають ті, хто володіє цими обленерго", - підкреслила Тимошенко.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...