Тимошенко знялася в рекламі і шле її всім безкоштовно

Понеділок, 4 лютого 2008, 09:45

На українських телеканалах з'явилася реклама нової ініціативи прем'єра Юлії Тимошенко, що закликає бізнесменів до боротьби з корупцією.

Про це повідомляє Обком з посиланням на газету "Дело".

Як пише газета, ролик багато в чому повторює передвиборні кліпи БЮТ. Як і під час презентації проекту "Ідеальна країна", Тимошенко вже звичним тоном пропонує українцям вирішувати проблеми разом. Однак нову рекламу Тимошенко оголосили соціальною, і телеканали зобов'язані крутити цей ролик безкоштовно.

"У нас є висновок Нацради з питань телебачення і радіомовлення, що підтверджує, що реклама має соціальний статус", – відзначає прес-секретар прем'єра Марина Сорока. При цьому вона не змогла пояснити, на які кошти був знятий ролик.

Керівник Нацради по телебаченню і радіомовленню Віталій Шевченко розповів, що за розміщенням соціальної реклами в телекомпанію може звернутися будь-яка фізична або юридична особа.

За умови, що "соціальне" походження ролика буде підтверджено спеціальним органом Нацради. "Найчастіше з цього питання до нас звертаються громадські організації і фонди", – говорить Шевченко.

Комерційний директор "5 каналу" Олександр Онісович підтвердив, що реклама за участю Тимошенко розміщена в ефірі безкоштовно. "Нам надійшов лист із прес-служби Кабміну, до якого додавався висновок Нацради, що реклама може бути розцінена як соціальна", – пояснив він.

Сама прем'єр-міністр запевняє, що її ініціативу викладати свої пропозиції в анкетах на сайті уряду вже підтримали сотні бізнесменів. Однак до кінця минулого тижня на веб-ресурсі Кабміну значилося тільки 13 пропозицій.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування