Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Політолог думає, що його затриманням в Росії хотіли зірвати візит Ющенка

Понеділок, 4 лютого 2008, 12:20

Сергій Таран вважає, що його затримання в аеропорту Санкт-Петербурга - спроба російської влади зірвати візит Віктора Ющенка в Москву.

Про це керівник Центру соціологічних і політологічних досліджень "Соціовимір" заявив у понеділок на прес-конференції в Києві, повідомляє Ліга.

"Я допускаю, що моє затримання в аеропорту Санкт-Петербурга пов'язане з тим, що кремлівська влада не почуває себе сильною", - відзначив політолог.

"Вона інтуїтивно розуміє, що президентські вибори не є демократичними, і міжнародне співтовариство їх не сприйме. Крім того, у Росії росте істерія з приводу готовності України приєднатися до ПДЧ і її вступу до СОТ раніше за Росію", - сказав Таран.

Таран також відзначив, що Росія, швидше за все, не готова до візиту президента Ющенка і, таким чином, намагається його зірвати.

"Після прибуття в аеропорт мене спочатку прикордонники готові були пропустити. Однак один із прикордонників звернув увагу на моє прізвище, що було в базі даних. Мені сказали, що я пов'язаний із кримінальними угрупованнями, однак потім пояснили, що я не є затриманим і дозволили погуляти по терміналу аеропорту "Пулково", - розповів Таран.

Як відомо, 1 лютого 2008 року Таран був затриманий в аеропорту "Пулково-1". Як з'ясували дипломати, він значився в списку прикордонників як "особа, небажана для перебування в Росії".

Український МЗС здивувався фактові затримання і заявив, що мотивація затримки Тарана, зокрема, наявність його імені в списку небажаних для в'їзду на територію Російської Федерації осіб, є незрозумілою.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...