Тимошенко попросили не гратися в щуку з лебедем

Понеділок, 4 лютого 2008, 13:48

Представники української влади мають виробити консолідовану позицію, якої дотримуватимуться в усіх міжнародних переговорах з газових питань.

Про це заявила секретар РНБО Раїса Богатирьова, коментуючи дискусії в політикумі навколо ринку газопостачання.

"Група високого рівня разом з президентом має виступати з консолідованою позицією на всіх міжнародних переговорах по газу, щоб не було як у байці Глібова, що кожен тягне все на себе", - сказала Богатирьова.

Вона нагадала, що після засідання РНБО з фінансового стану "Нафтогазу" президент Віктор Ющенко доручив уряду терміново скласти стабільний фінансовий план НАК на 2008 рік.

Крім того, за словами Богатирьової, РНБО має діяти консолідовано в обговоренні усіх питань, що зачіпають стан безпеки держави.

Богатирьова нагадала, що участь в обговоренні питання "Нафтогазу" мали змогу взяти колишній міністр ПЕК Юрій Бойко і голова правління "Укргаз-Енерго" Ігор Воронін, що "є безпрецедентним фактом з огляду на політику консолідованої відповідальності щодо цього питання".

"Вони отримали можливість висловитися. Більше того, вони роздали графічні пояснення своєї позиції. Це свідчення не лише тієї концепції плюралізму, яку так послідовно проводить український президент. Це є також свідчення об’єктивності та якості роботи РНБО", - додала Богатирьова.

Зустріч Богатирьової з журналістами анонсувався як брифінг, що передбачало запитання. Однак після того як секретар РНБО прочитала заяву з папірця, її прес-секретар заявила, що зустріч завершено. Незважаючи на репліки журналістів, які хотіли поставити питання, Богатирьова залишила залу.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News