Генпрокуратура вимагає дати землі Табачнику

Понеділок, 4 лютого 2008, 16:26

Генеральна прокуратура жадає від Київської міської ради відновити передачу громадській організації "Міжнародний творчий центр Яна Табачника" земельної ділянки 8,15 га на Дніпровській набережній у Дарницькому районі для будівництва елітарного клуба "Честь маю".

Про це йдеться в протесті Генпрокуратури, повідомляє Обком з посиланням на Українські новини.

Генпрокуратура нагадала, що в травні 2005 року Київрада скасувала своє рішення від червня 2003 року про передачу ділянки Центру під забудову на підставі протесту прокурора Києва.

У своєму протесті прокуратура Києва аргументувала необхідність скасування землевідводу, посилаючись на порушення Водного кодексу, що встановлює обмежений режим використання земель водного фонду.

Однак Генпрокуратура вважає, що таких порушень нема, оскільки санітарно-епідеміологічна служба і Державне управління екології і природних ресурсів у Києві надали позитивні висновки на відвід земділянки під забудову.

У зв'язку з цим Генпрокуратура вимагає від Київради скасувати її рішення про скасування відведення земділянки.

"У такий спосіб протест прокурора м. Києва є необґрунтованим і помилковим, а рішення Київради від 26.05.2005 №425/3001 – незаконним", – сказано в протесті Генпрокуратури.

Як повідомлялося, у лютому 2007 року акордеоніст Ян Табачник запропонував містобудівній раді Києва схвалити предпроектні пропозиції по будівництву Міжнародного творчого центру його імені на Дніпровській набережній.

Предпроектні пропозиції передбачали 2 варіанти будівництва: центр висотою 200 м і площею 150 тис. кв. м, або висотою 300 м і площею 200-250 тис. кв. м.

Інфраструктура центру повинна включити офісний будинок, готель (на верхніх поверхах центру), зали творчої студії, концертний зал на 3,5 тис. місць, висотою 4 поверхи.

У 2005 році тодішній віце-прем'єр Микола Томенко просив правоохоронні органи, у тому числі Генпрокуратуру, перевірити законність виділення Київрадою 8,15 га на Дніпровській набережній у Дарницькому районі Києва в оренду на 25 років для будівництва й експлуатації центру Табачника.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування