Тимошенко теж доведеться жити в борг

Понеділок, 4 лютого 2008, 17:45

Україна домовилася зі Світовим банком про надання позики на $300 млн для фінансування державного бюджету, повідомило Міністерство економіки України в прес-релізі в понеділок.

"Договір про позику передбачає надання Україні позики МБРР (Міжнародного банку реконструкції і розвитку, входить у групу СБ) для фінансування держбюджету в сумі $300 млн і підтримки стратегічних реформ уряду України в рамках системного проекту "Позика на політику розвитку", - йдеться в документі.

Як уточнили агентству "Інтерфакс-Україна" у Мінекономіки, договір підписали в суботу, 2 лютого, міністр економіки Богданом Данилишин і директор ВБ по Україні, Бєларусі і Молдові Пол Бермінгхем.

Як повідомлялося, Рада виконавчих директорів ВБ затвердила другу позику на підтримку стратегії розвитку (ПСР) для України в сумі $300 млн у грудні-2007. Позика спрямована на підтримку ключових реформ у трьох основних тематичних напрямках: поліпшення інвестиційного клімату, підвищення ефективності керування державними фінансами, а також поліпшення надання послуг у держсекторі.

У рамках ПСР передбачене прийняття закону про акціонерні товариства, нової законодавчої бази в сфері держзакупівель, підвищення внутрішніх тарифів на енергоносії, утримання дефіциту держбюджету в рамках 3% ВВП.

Україна стала членом СБ у 1992 році. Банк із 1992 року схвалив для України кредити на суму біля $5,2 млрд у рамках 37 проектів і програм - з цієї суми Україна вже одержала близько $3,9 млрд.

Рада виконавчих директорів СБ у грудні-2007 затвердила нову Стратегію партнерства з Україною на 2008-2011 роки, що передбачає надання позик на суму $2-6 млрд.

Офіційний курс на 4 лютого - 5,05 грн/$1.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування