Литвин думає, що у вівторок дива не буде

Понеділок, 4 лютого 2008, 21:30

Лідер фракції блоку свого імені Володимир Литвин сумнівається в тому, що у вівторок президент Віктор Ющенко виступить у парламенті з щорічним посланням.

"Якщо навіть відбудеться якесь диво і буде знайдений компроміс, то ніхто не виключає того, що не будуть розвішені гасла по Верховній Раді і, звичайно, у такій атмосфері президент України не зможе виступати", - сказав Литвин в інтерв'ю журналістам, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Лідер фракції також висловив думку про те, що спікер парламенту Арсеній Яценюк повинен закрити першу сесію і відкрити другу сесію Верховної Ради, а потім продовжити консультації з розблокування роботи Верховної Ради.

Водночас, за словами Литвина, його пропозиція про те, щоб у вівторок була закрита перша сесія, відкрита друга сесія Верховної Ради, після чого в парламенті з щорічним посланням виступив би президент, не була підтримана, у тому числі і представниками парламентської коаліції.

Водночас він підкреслив, що позиція фракції залишається тією ж - необхідно офіційно закрити першу сесію і відкрити другу сесію Верховної Ради.

"Якщо ж не буде згоди щодо подальшої роботи (парламенту) - продовжити консультації", - сказав лідер фракції.

При цьому Литвин підкреслив, що його фракція буде займати конструктивну позицію.

"Ми вважаємо, що Верховна Рада повинна знайти компроміс", - сказав Литвин.

Він також нагадав, що його фракція вносила пропозицію про те, щоб парламент ухвалив рішення щодо того, що питання вступу України до НАТО має вирішуватися тільки після проведення всеукраїнського референдуму.

Водночас Литвин підкреслив, що таку пропозицію ще кілька тижнів тому не підтримали фракції коаліції, тепер же цю же пропозицію не підтримують і фракції парламентської меншості.

За його словами, головна причина конфлікту "це взаємна недовіра і невір’я в можливість організувати результативну роботу Верховної Ради".

"Це політичне протистояння, на мою думку, буде поглиблюватися", - зазначив Литвин, додавши, що сторонам "потрібно більше аргументів", а також "розуміння того, що рано або пізно ми приречені".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News