Одеський припортовий стартуватиме утричі дешевше, ніж "Криворіжсталь"

Вівторок, 5 лютого 2008, 09:44

Умови конкурсу приватизації Одеського припортового заводу уже затверджені, його стартова ціна становить 3 мільярди гривень - конкурс може бути оголошений у газеті "Відомості приватизації" вже у середу.

Про це в ефірі Радіо "Свобода" заявила голова Фонду держмайна Валентина Семенюк.

"На сьогодні можу сказати, що рішення Кабміну є (про приватизацію заводу). На середу вийде газета "Відомості приватизації", і конкурс буде об'явлений. Умови конкурсу затверджені", - сказала вона.

За словами Семенюк, умови конкурсу "майже не відрізняються" від попередніх – "усе залишилося так, як було, тільки різниця в ціні".

"Стартова ціна сьогодні 3 мільярди гривень, а була 2,5. І на сьогодні добавлено механізм регулювання тарифів погодження на транспортування газу. Також змінили один пункт, що стосується соціального пакету", - уточнила голова ФДМ.

Семенюк нагадала свою позицію відносно того, що "такий об'єкт (Одеський припортовий завод) повинен бути в руках держави - він щорічно дає 500 мільйонів дивідендів".

За її словами, "це велике підприємство з переробки аміаку, яке є підприємством монополістом, яке сьогодні є найбільш стратегічним прибутковим в державі - воно не є збитковим".

Семенюк проти приватизації заводу. "Але є сьогодні політичне рішення уряду, і ФДМ його виконає", - наголосила вона.

За словами голови ФДМ, з попередніх заявок на приватизацію Одеського припортового заводу було 12 потенційних покупців.

На її думку, об'єкт дістанеться "тому, хто більше заплатить": "Це може бути і група компаній, які сьогодні представлені в Україні, в Швеції і в Росії".

На питання, хто за ними стоїть, Семенюк відповіла: "Я можу сказати, що це може бути і "Приватбанк", це може бути сьогодні і група Ярославського, це може бути і російський "Газпром", і шведи".

"Хто за ними стоїть? Я не знаю", - заявила голова Фонду держмайна.

Як відомо, Одеський припортовий завод визначено Кабінетом міністрів як такий, що має бути виставлений на приватизаційний конкурс у 2008 році.

"Криворіжсталь" було продано з аукціону 24 жовтня 2005 року компанії Mittal Steel Germany GmbH за 24 мільярди 200 мільйонів гривень. Стартова ціна становила 10 мільярдів гривень.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування