"Волі" сказали не відключати телевізор без роз'яснень

Вівторок, 5 лютого 2008, 13:55

Антимонопольний комітет України рекомендував ЗАТ "Воля-Кабель" (Київ) утриматися від припинення надання послуг аналогового телебачення до проведення роз'яснювальної роботи з абонентами.

Як вказується в повідомленні АМКУ, компанії був спрямований офіційний запит із вимогою протягом 10 днів надати інформацію про послідовність переходу від аналогового до цифрового мовлення і технологічні особливості цього процесу.

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення наприкінці січня створила спеціальну комісію з розслідуванню звернень київських абонентів компанії зі скаргами на масове відключення від послуги аналогового ТБ і пропозицією укласти договір на послуги цифрового ТБ, що вимагає установку спеціального декодера.

Начальник Головного управління з питань цінової політики Київської міськдержадміністрації Василь Яструбинський вважає за необхідне визнати ЗАТ "Волю-Кабель" монополістом у сфері надання послуг кабельного телебачення.

"Воля-Кабель" надає послуги кабельного телебачення під торгівельною маркою "Воля Преміум ТБ", а також послуги доступу до Інтернет під брендом "Воля Броадбенд".

На початок 2007 року компанія обслуговувала 430 тис. абонентів аналогового телебачення і по 100 тис. – цифрового телебачення й Інтернету, а в 2008 році має намір цілком замінити аналогове мовлення цифровим, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Як зазначає Ліга, "Воля" продовжує переведення своїх абонентів на цифрове телебачення з відключенням аналогового.

Раніше компанія запропонувала користувачам новий соціальний цифровий пакет, який за вартістю дещо нижчий аналогового (18 грн. проти 26,9 грн. в аналоговому).

Разом із тим, при переході на цифровий стандарт передачі даних користувачам необхідно купувати чи брати в оренду спеціальний декодер. Вартість його придбання - від 299 грн., оренда декодера обійдеться в 9,90 грн./міс. (у випадку підключення декількох точок - по 6,9 грн. для кожного телевізора).

За словами заступника голови Нацради з питань телебачення і радіомовлення Юрія Плаксюка, "підключаючи цифрове телебачення, "Воля-Кабель" здійснює технологічні зміни – вона має подати в Національну раду документи, що пояснюють масове відключення аналогового телебачення".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування