Черновецький вирішив шукати скарби на Пейзажці пост-фактум

Вівторок, 5 лютого 2008, 14:14

На перетині провулка Десятинної і Пейзажної алеї проведуть археологічні дослідження.

Таке доручення одержав Інститут археології НАН України від постійної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій Київської держадміністрації.

Про це повідомляє прес-служба Київської держадміністрації з посиланням на начальника Головного управління охорони культурної спадщини міськадміністрації Руслана Кухаренка.

"Тепер будівельні роботи проводитися не можуть, адже будь-якому будівництву повинні передувати археологічні дослідження. З ініціативи Київського міського голови Леоніда Черновецького археологічні роботи будуть проведені, а знахідки передані до музею. І тільки після цього Київрада разом з Міністерством закордонних справ України будуть вирішувати питання наступного використання земельної ділянки", - сказав Кухаренко.

За його словами, відповідно до протоколу засідання постійної комісії, Міністерству закордонних справ України доручено вивезти з майданчика на перетині провулка Десятинної і Пейзажної алей усі будівельні матеріали і сміття і звільнити місце для дослідників.

Археологічне дослідження буде проводитися на глибину до 8 метрів.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування