Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Піскун пропонує депутатам покопатися в минулому "РосУкрЕнерго"

Вівторок, 5 лютого 2008, 15:56

У Верховній Раді пропонується створити тимчасову слідчу комісію з питань розслідування фактів зловживань при постачаннях природного газу на територію України за допомогою "РосУкрЕнерго" та інших комерційних посередників.

Відповідний проект постанови члена фракції Партії регіонів Святослава Піскуна зареєстровано у вівторок у Верховній Раді, повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на сайт ВР.

"РосУкрЕнерго", 50% якої належить російському "Газпрому", 45% - українському бізнесмену Дмитру Фірташу і 5% - українському бізнесмену Івану Фурсіну, постачає середньоазіатський газ в Україну з 2005 року.

З 2006 року ця компанія є монопольним імпортером газу в Україну.

У тому ж році компанія виступила співзасновником на паритетних засадах з НАК "Нафтогаз України" спільного підприємства ЗАТ "УкрГазЕнерго", що стало монопольним постачальником газу для промпідприємств країни, тоді як раніше його постачали дочірні компанії НАК.

Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко неодноразово заявляла про необхідність усунути посередника "РосУкрЕнерго" і "УкрГазЕнерго" з газових відносин України з Росією і країнами Середньої Азії.

Ціна імпортного газу для України в 2005-2008 роках зросла з 50-63 дол. за тис. куб. м до 179,5 дол. за тис. куб. м.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...