Луценко каже, що другого ляпаса він ще не давав

Вівторок, 5 лютого 2008, 16:52

Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко стверджує, що слідчі прокуратури не проводили з ним жодних слідчих дій в рамках кримінальної справи, порушеної через інцидент з мером Києва Леонідом Черновецьким.

Про це він заявив у вівторок, відповідаючи на питання журналістів у Кіровограді, де перебуває з робочою поїздкою, повідомляє УНІАН.

За словами міністра, з ним не проводилося ніяких слідчих дій, крім, якщо вважати слідчими діями, вручення йому копії постанови про порушення кримінальної справи.

"У мене таке враження, що прокуратура сама сподівається, що цю політично мотивовану справу закриють через суд", - сказав Луценко.

При цьому міністр додав, що, на його думку, "прокуратура сама добре розуміє, що це справа приватного обвинувачення", і сторони у цій справі мають доводити свою позицію в судовому порядку.

У контексті сказаного Луценко нагадав, що він уже виграв дві справи, які були надумано порушені стосовно нього (мається на увазі справи про видачу іменних пістолетів та справу щодо наявності у нього ізраїльського паспорту).

Тому міністр зауважив, що у нього немає особливих сумнівів, що і цю справу йому вдасться виграти, навіть не зважаючи на те, що його опонент має чималі важелі та механізми впливу.

Також Луценко зазначив, що він сьогодні спокійно реагує "на різні політичні маневри", які відбуваються навколо цього інциденту.

Як відомо, 18 січня після засідання РНБО між Луценком та Черновецьким сталася бійка.

21 січня президент Віктор Ющенко доручив генпрокурору з'ясувати всі обставини інциденту і у разі потреби застосувати всі передбачені законодавством заходи до його учасників.

Про результати цієї перевірки і відповідне реагування президент просив повідомити йому впродовж тижня.

25 січня було розповсюджено офіційне повідомлення прокуратури Києва, що за фактом відповідного інциденту порушено кримінальну справу відносно Луценка. Постанову видав 24 січня заступник прокурора Києва.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування