Штати очікують користі для себе від України у СОТ

Середа, 6 лютого 2008, 10:10

Сполучені Штати Америки привітали рішення Генеральної ради Світової організації торгівлі прийняти до своїх лав Україну.

У Вашингтоні переконані, що вступ України до СОТ дозволить посилити економічну співпрацю між двома країнами, повідомляє "Німецька хвиля".

"Вступ України до організації є важливою віхою на шляху економічної трансформації країни, він сприятиме продовженню реформ та інтеграції у світові ринки", - заявив речник Державного департаменту США Шон МакКомарк.

У Вашингтоні закликали український парламент якнайшвидше ратифікувати угоду про вступ до СОТ.

Водночас, США упевнені, що вступ України до СОТ піде на користь американській економіці, повідомило "Українським новинам" посольство США в Україні.

"Сполучені Штати вважають, що приєднання до СОТ такої значної європейської економіки, яка росте швидкими темпами, піде на користь американським бізнесменам, працівникам, фермерам і споживачам", - сказано в заяві торговельного представника США Сузан Швоб.

За її словами, США, вітаючи приєднання України до СОТ, очікують, що Україна вчасно виконає внутрішні процедури для ратифікації цього рішення.

Вона також зазначила, що умови приєднання України істотні, розраховані на перспективу й свідчать про те, що Україна налаштована на участь у глобальній торгівлі, що базується на принципах ринку, прозорості й верховенства права.

За її словами, програма економічних реформ в Україні, початих більше десятиліття тому, містила в собі неухильне дотримання положень СОТ.

"Зусилля України протягом переговорного процесу, спрямовані на виконання своїх зобов'язань перед СОТ, заслуговують похвали", - сказала Швоб.

Вона вважає, що схвалений 5 лютого документ про приєднання до СОТ чітко показує наміри України проводити лібералізацію торгівлі, дерегулювання економіки й підвищувати прозорість у цій сфері.

Також США вітають стабільність і продуктивність співробітництва, які будуть рости після схвалення й ратифікації вступу Верховною Радою.

У свою чергу, привітали майбутній вступ України до СОТ і в Німеччині, повідомляє "Німецька хвиля".

Голова Німецько-українського форуму Дітер Штайнеке назвав рішення Генради СОТ винагородою України за сміливі реформи останніх 15 років.

У поширеній заяві Штайнеке закликав Європейський Союз невідкладно розпочати з Україною переговори про створення зони вільної торгівлі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування