Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Клінтон і Обама майже зрівняли рахунок

Середа, 6 лютого 2008, 10:23

Сенатори Барак Обама і Хіллари Клінтон мають практично рівні шанси на перемогу в боротьбі за посаду єдиного претендента від демократичної партії на майбутніх президентських виборах у США.

Такі підсумки попередніх виборів, що відбулися в "супервівторок" відразу в 24 американських штатах, повдіомляє Reuters.

У той же час сенатор Джон Маккейн зайняв лідируючі позиції в таборі претендентів-республіканців.

Обама, сенатор від Іллінойсу, здобув перемогу в 13 штатах, а Клінтон, - у восьми, у числі яких два ключових - Каліфорнія і Нью-Йорк - штат, від якого вона була обрана в Сенат.

Представники табору Клінтон і прихильники Обами очікують практично нічийного рахунку за підсумками підрахунку голосів делегатів партійних з'їздів, на підставі яких буде визначатися єдиний кандидат на президентських виборах.

"Ми думаємо (кількість голосів) делегатів буде дуже схожою, і все може закінчитися з дуже невеликою різницею", - сказав організатор виборчої кампанії Обами Девід Плоуф.

За даними соціологічних опитувань, останнім часом рейтинги популярності Обами різко виросли завдяки обіцяним ним змінам у країні.

Маккейн, сенатор від штату Арізона, здобув перемогу в дев'ятьох штатах, у тому числі в Каліфорнії й у великих штатах на Північному сході США, і зараз міцно займає місце фаворита серед інших кандидатів від республіканців.

Суперники Маккейна у республіканській партії - колишній губернатор штату Массачусетс Мітт Ромні і колишній губернатор штату Арканзас Майк Хакабі виграли попередні вибори в шести і п'яти штатах відповідно.

Неоднозначні результати вчорашнього голосування, за підсумками якого всі кандидати одержали щонайменше п'ять перемог, напевно продовжать передвиборну гонку як у демократичній партії, так і серед республіканців.

Чергова серія "праймеріз" має відбутися найближчими вихідними і протягом наступного тижня.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування