Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко вибачилась перед Януковичем, що не вступила в НАТО

Середа, 6 лютого 2008, 14:22

Прем’єр Юлія Тимошенко вибачається перед Віктором Януковичем за те, що не виконала його намір привести Україну до НАТО у 2008 році.

Так Тимошенко іронічно прокоментувала блокування парламенту Партією регіонів, приводом для чого послужив "лист трьох" до генсека альянсу.

"Я вивчила безліч документів, які підписував Віктор Федорович Янукович стосовно НАТО – постанови , рішення... Янукович був справжнім фаном вступу України до НАТО", - сказала Тимошенко.

"Існує навіть стратегічна програма розвитку України, шеф-редактором якої був Янукович, де чітко і зрозуміло прописано, що Україна має стати членом НАТО в 2008 році", - зазначила прем’єр.

"Ми вибачаємось перед Януковичем, ми трошки не дотягнули. Ще принаймні 10 років Україні треба цей термін перевершить, щоб досягти те, що прописано в документі", - сказала вона.

Тимошенко звинуватила Януковича в тому, що він змінював думку стосовно НАТО, залежно від політичної кон'юнктури.

На питання журналістів, чому вона спрогнозувала вступ України до НАТО через 10 років, Тимошенко попросила не брати до уваги цей її вислів, бо вона не це мала на увазі. "Прошу це скасувати", - звернулась вона до журналістів.

"Є достатньо тривалі процедури, щоб Україна могла вступити до НАТО", - пояснила Тимошенко.

"Без референдуму Україна вступати нікуди не буде. Нехай люди будуть спокійними", - запевнила прем’єр.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування