Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Нафтогаз" вже почав виконувати газовий план Тимошенко

Середа, 6 лютого 2008, 15:55

НАК "Нафтогаз України" почав здійснювати підготовку до реорганізації газового ринку України.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби НАКу.

На виконання рішень Кабінету Міністрів України та РНБО "Нафтогаз" готує нормативно-правову та договірну базу, а також перелік першочергових заходів для проведення переговорів щодо реорганізації газового ринку України.

Пропозиції Компанії передбачають виконання доручень Кабінету Міністрів щодо переходу на прямі закупки імпортного газу у ВАТ "Газпром" або дочірніх компаній "Газпрому" та подальшої його реалізації на внутрішньому ринку промисловим споживачам та підприємствам ТКЕ без участі посередників.

"Згідно з висновками урядових експертів, на сьогодні існують всі передумови для переукладення договорів та контрактів на постачання імпортного газу в Україну, умови яких би виключали участь посередників, а весь обсяг газу закуповувався НАК "Нафтогаз України"", йдеться в повідомленні.

Найбільш доцільним НАК "Нафтогаз України" вважає закупівлю всього обсягу газу, який на сьогодні закуповується РосУкрЕнерго АГ за ціною $179,5/тис. куб. м. Зокрема, йдеться про закупівлю не менше 50 млрд. куб. м природного газу в країнах Середньої Азії.

За рахунок цього, НАК "Нафтогаз України" має намір стабілізувати ситуацію на внутрішньому ринку газу, навести лад у технічній сфері та сфері газопостачання безпосереднім споживачам.

Компанія вважає, що прямі контракти постачання газу до України мають влаштувати, перш за все, ВАТ "Газпром", перед яким НАК "Нафтогаз України" безпосередньо відповідає за безперебійний та безаварійний транзит російського газу до країн Західної Європи.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування