"Нафтогаз" хоче, щоб Тимошенко розігнала УкрГаз-Енерго

Середа, 6 лютого 2008, 17:46

НАК "Нафтогаз" 28 січня звернулася до Кабінету міністрів з проханням скасувати розпорядження уряду про створення СП "УкрГаз-Енерго".

Про це повідомив член наглядової ради "УкрГаз-Енерго" Андрій Галущак в середу журналістам у Києві.

За словами Галущака, НАК вважає, що статутні документи зі створення "УкрГаз-Енерго" нібито не були узгоджені з Мінфіном, Мін’юстом і Мінекономіки. "У нас така позиція викликає здивування", - зазначив він.

При цьому він нагадав, посилаючись на копії протоколів засідань Кабінету міністрів (№4 від 20 січня 2006 року і №6 від 31 січня 2006 року), що уряд на своєму засіданні, на якому були присутні всі міністри, розглянув питання створення "УкрГаз-Енерго" і були надані відповідні доручення щодо затвердження статуту "УкрГаз-Енерго".

Після цього засідання уряду НАК "Нафтогаз України" своїм листом від 2 лютого 2006 року звернулася до уряду, зазначивши, що на виконання розпорядження Кабміну компанія провела відповідну роботу і остаточний проект статуту був узгоджений з Мінпаливенерго, Мін’юстом, Мінфіном і Мінекономіки.

При цьому уряду була надіслана копія статуту з візами відповідних міністерств, і після цього 2 лютого 2006 року прем`єр-міністр видав доручення, в якому погоджувався з проектом статуту "УкрГаз-Енерго".

"Нам не зрозуміло, чому сьогодні виникають навколо цього питання якісь інсинуації", - додав Галущак.

При цьому він наголосив, що законом визначено два випадки для припинення діяльності компанії: рішення загальних зборів акціонерів про припинення діяльності компанії або рішення суду у зв`язку з порушеннями при створенні компанії.

Галущак заявив, що "УкрГаз-Енерго" припускає, що "Нафтогаз" може звернутися до судових органів з приводу скасування рішення про створення "УкрГаз-Енерго".

"УкрГаз-Енерго" створене компанією RosUkrEnergo AG (Швейцарія) і НАК "Нафтогаз України" навесні 2006 року.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News