Батіг і пряник змушують працювати Черновецького

Середа, 6 лютого 2008, 20:21
Президент Віктор Ющенко виніс догану київському меру Леоніду Черновецькому за неефективне вирішення проблеми "Еліти-Центра", оскільки був недостатньо інформований.

Про це заявив заступник голови Київміськадміністрації Анатолій Голубченко в інтерв'ю журналістам у середу, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Він заявив, що мерія Києва провела дійсно велику роботу у вирішенні цієї проблеми.

Зокрема, на сьогодні виділено 14 земельних ділянок. На 4 ділянках уже розпочали будівництво, яке планується завершити в 2009 році, ще на 10 ділянках будівництво буде завершене в 2010-2011 роках.

Таким чином, за словами Голубченка, для передачі постраждалим інвесторам буде побудовано близько 50 тис. кв. м житла, що складе близько 700 квартир.

Голубченко також повідомив, що в середу МВС передало Київській міськадміністрації список потерпілих від афери "Еліта-Центр". У цей список входить 1 774 людини.

У той же час, 1 221 людина, що постраждали від "Еліта-Центр", створили асоціацію "Нахабно обманутих громадян", що передала в міськадміністрацію список з 334 осіб, у першу чергу потребують житло. При цьому Голубченко підкреслив, що тільки 106 осіб надали інвестиційні договори і копії платіжок.

Голубченко також вважає, що після винесення догани з боку президента, мерія Києва буде більш результативно працювати над вирішенням цієї проблеми. "Безумовно, це і є той батіг і пряник, яким користуються завжди для того, щоб працювали набагато краще", - сказав він.

У свою чергу, міністр внутрішніх справ Юрій Луценко виключив наявність у списках потерпілих від афери "Еліта-Центр" сторонніх осіб.

"Я виключаю імовірність включення сторонніх людей, тому що з кожним, хто постраждав, були проведені слідчі дії", - сказав Луценко в середу під час телефонної лінії газети "Комсомольська правда в Україні".

За словами міністра, ще два роки тому міліція видала більше 1,5 тис. довідок потерпілим від афери. "Усі потерпілі одержали довідки на руки. Ми їх продублювали і передали в Київміськадміністрацію повний перелік", - повідомив Луценко.

Він підкреслив, що за останній час список потерпілих трохи збільшився, однак кожен з них також був перевірений.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування