Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Єхануров їде доводити серйозність намірів з НАТО

Четвер, 7 лютого 2008, 07:51

У четвер, 7 лютого, у Вільнюсі на рівні міністрів оборони відбудеться засідання комісії Україна-НАТО.

Представники оборонних відомств країн альянсу хочуть познайомитися з пріоритетами українського уряду щодо двосторонньої співпраці, повідомляє "Німецька хвиля".

Україну представлятиме міністр оборони Юрій Єхануров.

Зустріч міністрів оборони країн альянсу є неформальною.

Вони планують обговорити стан підготовки до квітневого саміту НАТО у Бухаресті, а також ближче познайомитися зі своїм колегою з України Юрієм Єхануровим.

Це перша його зустріч з представниками Північно-атлантичного альянсу на посаді міністра оборони.

Там Єхануров має розказати про досягнення в реформуванні української армії та довести серйозність намірів України приєднатися до Плану дій НАТО.

На думку представника Інституту зовнішньої політики Дипломатичної академії при МЗС України Олександра Палія, "офіційна позиція" дасть Заходу більше розуміння ситуації зі ставленням до НАТО в Україні.

"Звичайно на Заході хочуть почути з перших вуст, що відбувається в Україні, але офіційна позиція буде значно більше важити, ніж блокування трибун. Це опозиційний антураж присутній в кожній країні. Я не думаю, що НАТО всерйоз це сприймає", - сказав він.

Палій переконаний, що Україна гарантовано на 70% у квітні приєднається до Плану дій НАТО і візит українського міністра оборони у Вільнюс лише збільшує ці шанси.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування