Кримські татари домагаються землі через Страсбург

Четвер, 7 лютого 2008, 10:51

Кримські татари пропонують розглянути на конференції Ради Європи з питань регіонального розвитку України проблеми репатріантів.

Відповідне звернення до Страсбурга направили учасники акції протесту в Сімферополі, які домагаються виділення кримським мусульманам земельної ділянки під будівництво Соборної мечеті, передає "Німецька хвиля".

Аргументуючи необхідність розгляду кримськотатарського питання на конференції в Ялті, яка має відбутися в квітні, автори листа вказали на системну дискримінаційну політику з боку кримської регіональної влади.

За їхніми словами, внаслідок цього "на півострові склалася дуже складна суспільно-громадська ситуація, яка може набути форми відкритого конфлікту".

У листі до Ради Європи критикується рішення міськради Сімферополя, яка відмовилася надати землю для будівництва Соборної мечеті.

Учасники акції протесту запропонували голові Конгресу місцевих та регіональних влад Ради Європи Халвдану Скарду направити до Криму своїх представників для вивчення на місці ситуації з дотриманням прав людини та вирішення невідкладних питань, пов’язаних з репатріацією кримських татар.

Тим часом кримська прокуратура вже опротестувала рішення міськради, як таке що порушує українське законодавство.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування