Пташиний грип нагадав про себе в Криму

Четвер, 7 лютого 2008, 12:35

Вірус високопатогенного грипу птахів виявлено у приватному господарстві в селі Кіровське Чорноморського району Криму.

Про це йдеться в повідомленні Управління ветеринарної медицини Криму, повідомляє "Обком" із посиланням на "Українські новини".

Згідно з повідомленням, 5 лютого в селі Кіровське Чорноморського району Криму в приватному господарстві громадянина Косенкова В. Н. був установлений падіж 3 птахів (дві курки й один півень).

Для дослідження в Державній лабораторії ветеринарної медицини Криму від двох курей і одного півня був відібраний патматеріал, а також сироватка крові від двох курей і двох гусаків і відповідно до експертизи лабораторії від 6 лютого в дослідженому патматеріалі виявлене ДНК вірусу грипу А, серотип Н5.

На даний час проводяться інші заключні дослідження з установлення діагнозу, а також 7 лютого матеріал був спрямований для дослідження в Державний науково-дослідний інститут з лабораторної діагностики й ветеринарно-санітарної експертизи.

Як відомо, 17 січня Держкомветмедицини підтвердив факт виявлення високопатогенного грипу птаха (вірус типу А субтипу Н5N1) у птахівницькому господарстві "Лобзенко" у селі Рівне Красногвардійського району, де в період з 15 по 17 січня була зафіксована масова загибель птахів.

До кінця січня ситуація із пташиним грипом у Криму була стабілізована.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News