Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Яценюк хоче, щоб з вересня депутати голосували за відбитками пальців

Четвер, 7 лютого 2008, 14:07

Голова Верховної Ради Арсеній Яценюк сподівається на впровадження в систему голосування "Рада" функції розпізнавання особистості голосуючого до вересня.

Про це він заявив на зустрічі з директором Інституту проблем математичних машин і систем Національної академії наук Анатолієм Морозовим, повідомляє Обком з посиланням на Українські новини.

У ході розмови Морозов ознайомив Яценюка з розробками вчених, присвяченими модернізації системи електронного голосування "Рада".

Науковець повідомив, що в інституті розробляється технологія, що дозволяє розпізнавати депутатів, що натискають на кнопку для голосування, за серцевим ритмом.

Спікер у свою чергу акцентував увагу на необхідності розробки нової системи для голосування в найкоротший термін при невисокій собівартості.

Він запропонував модернізувати діючу в парламенті систему "Рада-3", доповнивши її сенсорними датчиками, що дозволяють розпізнавати особистість депутата, що натискає на кнопку для голосування.

Яценюк підкреслив, що нова система не повинна дозволяти парламентаріям голосувати один за одного. Він висловив сподівання, що члени інституту зможуть розробити нові системи голосування вже до 3 сесії парламенту.

Спікер відзначив необхідність завершення сертифікації діючої в парламенті системи голосування і попросив учених максимально посприяти цьому: "Потрібно завершити процес сертифікації "Ради-3".

У ході зустрічі вчені ознайомили спікера зі своїми розробками нейрокомп'ютерів і їх "системи підготовки і прийняття рішень".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування