Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко розповіла, що чекає Одеський припортовий

Четвер, 7 лютого 2008, 15:24

Прем`єр-міністр Юлія Тимошенко вважає, що однією з умов угоди про приватизацію Одеського припортового заводу має стати підвищення зарплати до світового рівня.

Про це вона заявила у четвер під час зустрічі з трудовим колективом і профспілками Одеського припортового заводу, повідомляє УНІАН.

"Я прихильник того, що якщо ми продаємо і купуємо продукцію за світовими цінами, то й людям повинні платити на світовому рівні", - сказала прем’єр.

Тимошенко повідомила, що підпише розпорядження Кабінету міністрів про умови приватизації Одеського припортового заводу тільки після обговорення з трудовим колективом соціального блоку угоди про приватизацію.

"Я не підписала ці документи тільки тому, щоб відбулася наша зустріч, і щоб ці документи пройшли через профспілки, через департаменти і фахівців заводу, щоб ми ні в чому не помилилися, і щоб ця угода стала умовою процвітання заводу", - пояснила вона.

При цьому Тимошенко наголосила, що уряд не має наміру мінімізувати умови для інвесторів, тим самим створюючи загрозу для подальшого розвитку підприємства.

За словами прем’єра, підготовлений проект договору купівлі-продажу передбачає безстрокове збереження за підприємством всієї соціальної інфраструктури і системну модернізацію й реконструкцію заводу, підвищення зарплат і пенсій працівникам заводу, вирішення екологічних питань і відповідальність інвестора у разі невиконання угоди.

Тимошенко зазначила, що до приватизації підприємства проявляють інтерес потужні європейські корпорації, передають "Українські новини".

Водночас, вона висловила готовність вислухати всі пропозиції до умов приватизації підприємства від керівництва й колективу ОПЗ.

Прем’єр переконана, що Україна повинна платити своїм громадянам якомога більше, щоб не допустити колапсу на внутрішньому ринку робочої сили. При цьому вона нагадала, що 5-7 мільйонів українців виїжджає заробляти за межі країни, а 14 млн. людей вже є пенсіонерами. "Це кардинальні цифри для ринку робочої сили", - вважає прем’єр.

Як відомо, Тимошенко у четвер перебуває в Одеській області з робочим візитом, головна з тем якої - зустріч із колективом ОПЗ.

30 січня Кабмін затвердив умови конкурсу із продажу 99,57% держпакета ОПЗ із початковою ціною 3 млрд. гривень.

Очікувалося, що оголошення про конкурс буде опубліковано 6 лютого. Однак публікацію було затримано на прохання Кабміну.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування