Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Депутатам не варто створювати групи по інтересах

Четвер, 7 лютого 2008, 18:16

Комітет Верховної Ради з питань регламенту, депутатської етики й забезпечення діяльності Верховної Ради вважає, що немає правових підстав для створення міжфракційних депутатських об'єднань у парламенті.

Про це Українським Новинам повідомило інформаційне управління апарату Ради.

Згідно із повідомленням, відповідне роз'яснення було прийнято комітетом з доручення голови парламенту Арсенія Яценюка від 11 січня.

"Зважаючи на те, що Конституція України, Закон України "Про статус народного депутата України" і регламент Верховної Ради України не містять правових норм про створення міжфракційного депутатського об'єднання (об'єднань) у Верховній Раді, комітет уважає, що немає правових підстав для створення міжфракційного депутатського об'єднання (об'єднань) у Верховній Раді", - сказано в роз'ясненні.

При цьому комітет зазначає, що депутати не позбавлені права на створення добровільних об'єднань поза парламентом, однак апарат Ради не буде здійснювати правове, матеріально-технічне або інше забезпечення таких об'єднань.

Як відомо, раніше депутат Верховної Ради, член фракції Блоку "Наша Україна - Народна Самооборона" Ірина Геращенко заявляла про намір парламентаріїв створити міжфракційне об'єднання жінок-депутатів.

А в грудні 2007 року 155 депутатів Ради створили міжфракційне об'єднання на підтримку канонічної православної церкви.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування