Ющенко попередив опозицію – поводите козу і сядете

Четвер, 7 лютого 2008, 23:13

Президент Віктор Ющенко вважає, що пропорційна система виборів до парламенту та прохідний бар’єр для партій вимагають перегляду в новому законодавстві.

Про це він заявив в ефірі програми "Я так думаю" каналу "1+1".

"Я згоден з тими депутатами, які вважають, що тримати пропорційну систему в тому вигляді, в якому вона є – це стукати у відкриті двері. Ми повинні сказати, що вона себе вижила і не виправдала, починаючи від місцевих органів самоврядування", - зазначив президент.

Так само, на його думку, слід змінити прохідний бар’єр на виборах.

"Прохідний бар’єр повинен штовхати політичні сили до структуризації, до колективізму до солідарності. Пригадую, коли я був прем’єром мене підтримували 11 фракцій парламенту. Відверто скажу, доходиш до 11-го – вже забув про що говорив з першим.. Структуризація повинна відбуватися", - переконаний президент.

Він також висловився за персональну відповідальність депутата за його голосування.

"Зараз коли ми говоримо про нинішню ситуацію, її не потрібно порівнювати з тією, що була рік назад. Тоді був протест проти одного, як з фракції за гроші купують депутата і ведуть у більшість.. Сьогодні процедуру ніхто не порушує", - відзначив президент.

"Опозицію всі запрошують – станьте за трибуну, скажіть своє слово, внесіть свій законопроект, проголосуйте за нього. Давайте йти за процедурою. А нам кажуть ні. Нам не регламент потрібен, а смута. Нам треба поводить козу по НАТО, тому що так хочуть комуністи. Та не буде так, Петро Миколайович. Постоїте, сядете на місця і парламент буде працювати", - запевнив президент Петра Симоненка.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News