Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко проведе референдум, коли дівку братимуть заміж

Четвер, 7 лютого 2008, 23:48

Президент Віктор Ющенко вважає за доцільне проводити референдум про вступ до НАТО лише тоді коли буде запрошення і буде виконано план дій.

Таку думку він висловив в ефірі програми "Я так думаю" каналу "1+1" під час дискусії з лідером КПУ Петром Симоненком.

"Нас ніхто не питає, хочете ви в НАТО, чи не хочете. Нам ніхто цього питання не задає. А ви провокуєте націю і кажете, а давайте скажемо, що не хочемо. Петро Миколайович, відповідно до чинного закону, якщо ми пройдемо план ПДЧ і постане питання вступу, ми безумовно дамо відповідь через референдум", - запевнив Ющенко.

Президент нагадав, що в Конституційному Суді знаходиться його подання з цього приводу – "чи доцільно проводити референдум з питання, на яке немає відповіді".

"Якщо в нас буде запрошення, тоді ви праві і є сенс проводити референдум. А коли нас не запрошують, то мені це нагадує, коли дівка хоче заміж, а її ніхто не бере і вона референдуми проводить. Тому давайте грішне не плутати з праведним. Не мутіть воду – референдум буде", - наголосив Ющенко.

При цьому він відзначив, що полякам знадобилося 8 років, що виконати план дій НАТО. Президент також нагадав, що Росія веде діалог з НАТО по 12 комітетах, Україна – лише по 8.

"Ми тільки вступаємо в цей діалог і нам треба пройти не один рік цього діалогу", - зазначив президент.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування