Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко із саботажниками Євро-2012 за один стіл не сяде

П'ятниця, 8 лютого 2008, 11:54

Президент Віктор Ющенко допускає звільнення відповідальних за підготовку до чемпіонату Європи з футболу 2012 року посадових осіб у випадку невиконання ними рішень Координаційної ради з підготовки до чемпіонату.

Про це він заявив у вступному слові засідання Координаційної ради, повідомляє Обком з посиланням на Українські новини.

Ющенко підкреслив, що вже неприпустимо давати на Раді доручення розробити певні плани по підготовці до чемпіонату, а необхідно представляти вже розроблені документи на затвердження і звітувати про виконання попередніх рішень Координаційної ради.

"Люди, що не виконують ці рішення, не будуть сидіти за цим круглим столом", - сказав президент.

Ющенко розкритикував центральні і місцеві органи влади за те, що дотепер не розроблено всі необхідні програми з підготовки до чемпіонату Європи.

Зокрема, з 19 необхідних галузевих програм підготовлено тільки 9, з 26 регіональних програм підготовлені 10.

Також Ющенко зажадав від уряду подати на затвердження Координаційної ради загальнонаціональний план підготовки до Євро-2012.

"Пропоную, перше питання сьогодні, поставити затвердження плану заходів щодо підготовки до фінальної частини чемпіонату Європи. Якщо хтось не готовий, будь ласка, або відставка або адміністративне стягнення", - сказав президент.

Ющенко також доручив прискорити розробку необхідних для підготовки до чемпіонату законопроектів, оскільки ця робота повинна бути пророблена до 1 березня і є небезпека, що відповідальні за проведення міністерства не устигнуть виконати цю роботу.

Ющенко закликав прискорити роботу з облаштованості кордонів з Польщею, оскільки Україна втрачає свою привабливість як транзитна держава.

Президент підкреслив, що до 2012 року західний кордон України повинен зустріти приїжджаючих на чемпіонат Європи туристів на новому рівні інфраструктури.

Ющенко звернув увагу членів Координаційної ради на рішення недавно проведеного виконкому УЄФА, у якому відзначає відставання України і Польщі від намічених планів підготовки і рекомендує негайно областям обох країн активізувати свою роботу в цій сфері.

"Є тотальне відставання у всіх рівнях влади", - сказав президент.

Ющенко додав, що кожне наступне засідання ради повинне починатися зі звіту про виконання попередніх доручень.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...