Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У "НУ-НС" визнали: нові вибори можливі, якщо Регіони підуть на подвиг

П'ятниця, 8 лютого 2008, 12:01

Депутат фракції блоку "НУ-НС" Юрій Ключковський вважає, що дострокові парламентські вибори можливі у разі відмови всього списку Партії регіонів від депутатських повноважень.

"Для позачергових виборів мають бути відповідні підстави. Ці підстави визначені в Конституції", - сказав він сайту RAZOM у коментарі щодо можливості ще одних дострокових виборів в Україні.

"І якщо створяться відповідні передумови, якщо ПР повторить те, що зробила опозиція у 5 скликанні, і всі депутати складуть свої повноваження, і так само відмовляться від повноважень всі наступні у списку, тоді можуть виникнути підстави, передбачені 82 статтею Конституції України, які були минулого разу", - сказав він.

Також, за словами Ключковського, можливі й інші підстави для проведення дострокових виборів Верховної Ради.

"Щодо інших підстав – це 30 днів непроведення засідання ВР. Така підстава може виникнути, якщо вони протягом 30 робочих днів будуть зривати засідання", - пояснив він.

"Тоді у президента з’являється право призначати вибори. Однак це саме право президента, а не обов’язок. Тому за президентом буде рішення, чи проводити позачергові вибори, чи не проводити", - наголосив Ключковський.

Водночас, член "НУ-НС" сподівається, що здоровий глузд переможе.

"Якщо ж опозиція буде і надалі затятою у безглуздому протистоянні , я думаю, ми знайдемо спосіб проведення засідання всупереч їхньому бажанню та перешкодам", - сказав депутат.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування