Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Довгий особисто готовий пікетувати Печерський суд

П'ятниця, 8 лютого 2008, 12:42

Секретар Київради Олесь Довгий готовий особисто виступити на чолі пікетування Печерського райсуду Києва, який наклав арешт на земельні ділянки та недобудовані об'єкти "Еліта-центру", після того як цей арешт був знятий МВС.

Про це він заявив у п'ятницю на брифінгу у Київраді.

За словами Довгого, саме завдяки продажу земельних ділянок з недобудованими об'єктами міська влада збиралася погасити частину фінансових зобов'язань перед потерпілими від афери "Еліта-центру".

Секретар Київради додав, що завдяки втручанню президента Віктора Ющенка МВС не лише зняло арешт з цих об'єктів, але й надало остаточні списки потерпілих, які міській владі не вдавалося отримати впродовж кількох років.

"Тепер я особисто готовий разом з вами йти до Печерського суду і кричати "Ганьба" до тих пір, поки голова суду не вийде і особисто не розбереться", - заявив Довгий.

За його словами, суддя має розібратися "чи повинно це залишатися у власності людей, які виявилися аферистами, чи, можливо, все ж таки варто зняти це майно з їхнього балансу і передати на баланс комунального підприємства, провести аукціон і за виручені кошти повернути власність постраждалим інвесторам".

Секретар Київради повідомив, що КМДА провела 14 інвестиційних конкурсів і прийняла рішення щодо передачі 50 тисяч кв. м житла тим людям, які мають право першочергово отримати житло і визначені такими самою групою потерпілих.

За його словами, будувати житло для потерпілих погодився "Київміськбуд", "але, чесно кажучи, крім нього бажаючих не було".

Довгий повідомив, що будівництво може бути завершено у термін від 1,5 до 2,5 років і потім понад 500 квартир буде видано потерпілим.

Коментуючи списки потерпілих, видані МВС, він зазначив, що вони складаються з понад 1700 осіб, що на 500 осіб більше у порівнянні з тим списком, який на прохання КМДА склали самі потерпілі.

За словами Довгого, упродовж наступних кількох тижнів представники адміністрації зустрінуться особисто з кожним з 500 людей, щоб визначитися, чи є вони потерпілими у справі щодо "Еліта-центру".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...