Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Червоненко хоче "візувати" гроші Євро-2012, а не бути "поштовою скринькою"

П'ятниця, 8 лютого 2008, 13:58

Голова Національного агентства з підготовки проведення чемпіонату Європи з футболу 2012 року в Україні Євген Червоненко наполягає на необхідності контролю агентства за використанням виділених на підготовку до чемпіонату Європи бюджетних коштів.

Про це на прес-конференції повідомив Червоненко, передає "Обком" із посиланням на "Українські новини".

"Ми пропонуємо, щоб агентство ставило візування, коли гроші йдуть від казначейства до розпорядника коштів", - сказав Червоненко.

Він додав, що мета цього заходу – контроль за тим, щоб за рахунок виділених до підготовки проведення Євро-2012 бюджетних коштів не вирішувалися інші галузеві і регіональні проблеми.

Голова Нацагентства підкреслив, що дана ініціатива викликала великий опір як окремих чиновників Кабміну, так і місцевої влади.

"Є окремі спроби чиновників Кабміну зробити з Національного агентства поштову скриньку", - заявив Червоненко.

За словами заступника голови секретаріату Оксани Слюсаренко, президент Віктор Ющенко виступає за створення єдиної структури управління з підготовки до Євро-2012, у якій головним органом, який координує безпосереднє виконання робіт, стало б Нацагентство з підготовки до чемпіонату Європи з футболу, а інші органи влади виконували б свою частину робіт суворо в межах своїх повноважень.

Заступник голови секретаріату додала, що Ющенко також виступає за захист прописаних у бюджеті коштів на підготовку до Євро-2012, тобто, щоб ці 3,9 млрд. гривень не були використані для інших цілей при внесенні змін у бюджет.

Слюсаренко підкреслила, що зараз розпорядниками бюджетних коштів із підготовки до Євро-2012 є 10 організацій.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування