"Газпром" палитиме свій газ на факелах, аби тільки не дати Україні?

П'ятниця, 8 лютого 2008, 14:28

"Газпром" технічно не зможе припинити постачання газу до України, а його заяви на цю тему є лише інформаційною погрозою.

Таку думку висловив директор енергетичних програм центру "Номос" Михайло Гончар у ході круглого столу на тему "Що стоїть за припиненням постачань газу до України?", повідомляє УНІАН.

"Ні про яке припинення постачання газу мова йти не може. Може йтися про деяке скорочення", - заявив Гончар.

"З фізики процесу це неможливо з огляду на те, що два роки поспіль були теплі зими і підземні сховища, перш за все в Росії, були заповнені повністю. Тобто, якщо скоротити постачання газу, то цей газ потрібно кудись дівати або спалювати на факелах", - додав він.

При цьому експерт зазначив, що "такі кроки з боку "Газпрому", якщо вони будуть зроблені, бумерангом до нього й повернуться".

"Я думаю, що в цій ситуації "Газпром" ризикує куди більше, зокрема, знову підтверджує свою репутацію структури непрозорої і такої, що використовує свій ресурс як зброю", - сказав Гончар.

Заяву ж "Газпрому" про можливе припинення постачань газу він назвав "інформаційно-психологічною загрозою". "Якщо повториться "Газпром-шоу" кінця 2005 - початку 2006 року – це буде не на користь "Газпрому", - додав Гончар.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування