Мороз думає, що Семенюк привід для Тимошенко грюкнути дверима

П'ятниця, 8 лютого 2008, 15:59

Лідер Соцпартії Олександр Мороз не виключає, що прем'єр-міністр Юлія Тимошенко подасть у відставку через конфлікт із президентом Віктором Ющенком, пов'язаний з главою Фонду державного майна.

Про це він сказав у четвер в ефірі телеканалу ICTV, повідомляє прес-служба СПУ.

За його словами, у ситуації з фондом президент пожинає плоди розвалу судової системи.

"Ющенко насамперед захищає себе, зрозумівши, що наробітками секретаріату президента в плані розвалу судової системи, зокрема, почала користуватися прем'єр", - вважає Мороз.

"Усі розуміють, що Валентина Семенюк, що на посаді глави ФДМ відстоювала державну позицію, новому урядові тільки заважає", - відзначив він.

"Кабмінові потрібна своя людина, яка б, зайнявши крісло керівника Фонду, не відстоювала державні інтереси, а вирішувала б вузькокорпоративні питання, на користь фінансистів БЮТ, від яких залежить Юлія Тимошенко", - вважає Мороз.

На його думку, Кабмін прагне взяти під контроль основні фінансові і приватизаційні потоки для того, щоб підтримувати політичний імідж прем'єра і готувати майданчик для президентських виборів.

"Я щиро хочу, щоб Кабінет Міністрів і коаліція пропрацювали не менше, ніж рік-півтора, щоб прем'єр мала можливість відзвітуватися про пророблену роботу, успіхи в соціальній і бюджетній сферах", - зазначив глава СПУ.

"Але я не виключаю, що ситуація навколо ФДМ може бути штучно створена і використана Тимошенко як привід, щоб піти, грюкнувши дверима, з посади прем'єра і почати президентську кампанію", - сказав Мороз.

"Тоді в неї буде вагомий привід сказати, що їй знову не дали виконати обіцяне...", - додав він.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...