Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Яценюк запропонує Раді розглядати "плоди" Мороза і Ко

П'ятниця, 8 лютого 2008, 16:05

Спікер Арсеній Яценюк пропонуватиме законопроекти, ухвалені Верховною Радою 5 скликання з 2 квітня по 3 червня 2007 року, розглянути за процедурою другого, а потім наступних читань.

Це стосуватиметься законів, які підтримуватимуть президент і Кабінет міністрів, повідомив Яценюк під час наради з головами комітетів, інформує прес-служба Верховної Ради.

Ті ж закони, які не матимуть такої підтримки, спікер пропонує проголосувати стосовно їх скасування.

Крім того, у ході наради було обговорено питання законодавчої діяльності парламентських комітетів, а також окреслено шляхи її вдосконалення.

Зокрема, наголошувалося на поліпшенні правового, організаційного, матеріально-технічного забезпечення комітетів з метою підвищення ефективності їх роботи.

Голови комітетів, інформуючи про перебіг законопроектної діяльності, висловили пропозиції, спрямовані на покращання виконання комітетами їхніх повноважень.

Окремо йшлося про участь народних депутатів у засіданнях уряду та в роботі колегій міністерств і відомств.

За підсумками обговорення Яценюк дав низку доручень керівництву апарату Верховної Ради.

На нараді були присутні представники апарату Верховної Ради, керівники структурних підрозділів апарату, завідувачі секретаріатами комітетів Верховної Ради.

Як відомо, указом президента Віктора Ющенка від 2 квітня минулого року Верховна Рада 5 скликання була розпущена. Відтак, усі її подальші рішення вважалися недійсними, окрім тих, на ухвалення яких Ющенко згодом тимчасово призупинив дію своїх указів про розпуск парламенту.

Конституційний Суд же 15 жовтня того року вирішив, що голова Верховної Ради зобов’язаний оприлюднювати закони, ухвалені парламентом попередніх скликань не менш як двома третинами його складу та не підписані президентом протягом 10 днів.

Суд вирішив, що положення Конституції щодо невідкладності офіційного оприлюднення та опублікування головою парламенту закону, у разі, якщо президент не підписав та не оприлюднив його протягом 10 днів, треба розуміти так, що голова ВР зобов’язаний офіційно оприлюднити і опублікувати такий закон – і то у пріоритетному порядку, раніше інших актів.

Новий голова ВР зобов’язаний завершити законодавчу процедуру, розпочату його попередником, у зв’язку з непідписанням президентом законодавчого акта протягом 10 днів.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...