Регіонали вирішили допомогти Ющенку "поскандалити" з Тимошенко

Субота, 9 лютого 2008, 09:51

Народні депутати від Партії регіонів пропонують парламенту скасувати чинний закон про держзакупівлі.

Відповідний проект закону "Про визнання таким, що втратив чинність, Закону України "Про закупівлю товарів, робіт і послуг за державні кошти", зареєстрований у ВР народними депутатами Олександром Єфремовим, Юрієм Мірошниченком, Сергієм Льовочкіним і Андрієм Клюєвим, повідомляє УНІАН.

В пояснювальній записці до законопроекту наголошується, що чинний порядок здійснення держзакупівель створює умови для монополізації процесів закупівель окремими структурами, діяльність яких носить комерційний характер і не сприяє ефективному використанню державних коштів.

Також у пояснювальній записці депутати наголошують, що ускладнення та монополізація процедур державних закупівель створює підґрунтя для зловживань і проявів корупції, про що, на їхню думку, свідчить значна кількість скарг на дії Тендерної палати України та інших регулюючих органів у цій сфері, повідомлення про зриви термінів постачання медикаментів і предметів першої необхідності для найменш забезпечених верств населення тощо.

Як повідомлялося, у п’ятницю народний депутат від Партії регіонів Віктор Тихонов заявив, що всередині коаліції зріє корупційний скандал, "безпосередньо пов`язаний з темою Тендерної палати і законом про держзакупівлі, який дозволяє чиновникам застосовувати корупційні схеми при використанні бюджетних коштів".

Раніше президент Віктор Ющенко заявив, що як тільки за його ініціативою була спроба включити до порядку денного ВР законопроект про держзакупівлі, дві політичні сили зібрали підписи про усунення голови ВР з посади. "Як не парадоксально, ці підписи зібрали наші союзники і наші опоненти по Верховній Раді", - сказав президент.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування