Черновецький придумав, як побороти "пробки"

Субота, 9 лютого 2008, 12:07

Київська влада планує найближчим часом здійснити низку заходів для подолання заторів у столиці.

Про це повідомив перший заступник голови КМДА Денис Басс, повідомляє прес-служба міськдержадміністрації.

"Біля Петрівки ми вже через місяць поміняємо алгоритм руху громадського транспорту і заберемо світлофор, який спричиняє постійні затори. На думку спеціалістів, це наполовину вирішить там проблему з дорожніми "пробками", - зазначив він.

За його словами, нині також триває робота над проектом реконструкції Харківської площі, де до 2011 року облаштують дворівневу розв’язку. Заплановано залучити суттєві інвестиції також до реконструкції Ленінградської, Харківської, Либідської і Московської площ.

За словами першого заступника, до кінця 2009 року буде побудовано дворівневу транспортну розв'язку на перетині Дніпровської набережної з проспектом Возз'єднання, завдяки чому пропускна здатність там збільшиться до 8000 машин за годину.

"Нарешті незабаром з полегшенням зітхнуть і мешканці Голосіївського району: цього року ми плануємо запустити 3 станції і завершити перший етап будівництва метро на Теремки. А наступного року, сподіваюсь, почнемо будівництво підземки біля Львівської площі. Станцію метро глибокого закладання "Львівська брама" маємо відкрити до 2012 року", – пообіцяв Басс.

"У столичної влади є стратегія, згідно з якою ми замінимо маршрутні таксі великогабаритними автобусами, а іншу половину розбавимо маршрутками, які належатимуть комунальним автопідприємствам. Плануємо реалізувати цю програму за 2 роки", - повідомив він.

Крім того, за словами Басса, вже нинішнього року заплановано зібрати 80% системи "розумних" світлофорів, до якої входить система управління громадським транспортом за допомогою супутника.

Він також пообіцяв, що в наступному році у столиці зростуть заробітні плати працівників соціально важливих галузей: освіти, культури і мистецтва, фізичної культури і спорту, соціального захисту та охорони здоров’я.

"Середня заробітна плата науково-педагогічних працівників галузі освіти у 2008 році зросте на 45,64% в порівнянні з 2007 роком. Керівні працівники отримуватимуть на 41,82% більше, а вчителі та вихователі – щонайменше на 40%", - розповів Басс.

Він повідомив, що керівний персонал галузі культура і мистецтво цього року отримуватиме заробітну плату більшу у 1,6 рази, а педагогічний, художній та артистичний персонал отримуватиме більше у 1,5 рази. У галузі фізична культура і спорт заробітна плата підвищиться щонайменше у 1,4 рази. Фахівці у галузі соціального захисту отримуватимуть у 1,3-1,5 рази більшу заробітну платню, а медичні працівники – у 1,3 – 1,4 рази.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування