КС не став розбиратися з розпуском Ради

Субота, 9 лютого 2008, 16:11

Конституційний суд припинив провадження у справі за поданням 46 народних депутатів щодо конституційності указу президента про розпуск Верховної Ради та призначення дострокових виборів від 5 червня 2007 року.

Як повідомляє в суботу прес-служба КС, рішення було прийнято на підставі пункту 1 статті 45 закону про Конституційний суд — відсутність встановленого Конституцією, законом про Конституційний суд права на конституційне подання.

Крім того, ухвалою КС відмовлено у відкритті провадження у справі за поданням 102 народних депутатів щодо конституційності закону про внесення змін до Конституції та про внесення зміни до закону про Конституційний Суд.

Рішення прийнято на підставі пункту 2 статті 45 закону про Конституційний суд – невідповідність конституційного подання вимогам, передбаченим Конституцією, законом про Конституційний суд.

Разом з тим, КС відкрив провадження у справі за поданням Генпрокуратури щодо офіційного тлумачення положень частини 2 статті 122 Конституції, частини 3 статті 2 закону "Про прокуратуру" від 5 листопада 1991 року.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...