Соціалісти знову скаржаться на пресинг від Ющенка

Субота, 1 березня 2008, 11:16

Соцпартія розцінює заяву генпрокуратури про можливий арешт екс-міністра МВС Василя Цушка як спробу залякати соціалістів з боку президента.

Про це йдеться в заяві СПУ, розповсюдженій у суботу.

"Погрози на адресу Василя Цушка підтверджують: ця справа, як і справа Рудьковського, ініційована особисто президентом і використовується для політичного пресингу Соцпартії", - йдеться в заяві.

СПУ підкреслює, що кримінальна справа проти колишнього міністра не порушена: 20 червня Печерський районний суд Києва скасував постанову колишнього в.о. генпрокурора Віктора Шемчука про порушення кримінальної справи проти Цушка за перевищення службових повноважень.

"Таким чином, усі погрози ГПУ заарештувати Цушка варто розцінювати, як спроби залякати соціалістів, чинячи протиправний тиск на колишніх членів уряду Януковича", - відзначається в заяві.

На думку Соцпартії, "показове цькування соціалістів також повинне служити попередженням іншим опозиційним силам, особливо тим, хто сьогодні підтримує СПУ в її боротьбі зі згортанням демократії в Україні".

СПУ нагадує, що "Цушко знаходиться в Україні, ховатися від слідства йому немає ніякої необхідності".

"Екс-глава МВС продовжує курс лікування, після чого має намір приступити до роботи. Але ці заяви ігноруються слідчими органами і прокуратурою, замість цього поширюється інформація про "недоступність" Цушка", - йдеться в заяві.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування