Сєвєродонецьк вирішив зайнятися НАТО, Голодомором і УПА

Субота, 1 березня 2008, 15:20

Другий всеукраїнський з'їзд рад усіх рівнів виступає з ініціативою формування всеукраїнського комітету з проведення референдуму з питань НАТО за участю як парламентських, так і непарламентських партій.

Про це йдеться в резолюції, прийнятій на з'їзді в Сєвєродонецьку (Луганська область) у суботу, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

З'їзд вважає за необхідне звернутися лідерам депутатських фракцій Верховної Ради до виконавчого секретаріату НАТО, а також до голови Парламентської Асамблеї НАТО з вимогою зібрати засідання з українського питання напередодні Бухарестського самміту НАТО.

Крім того, з'їзд має намір посприяти проведенню всеукраїнського громадського форуму "Проти мілітаризації України" 2 квітня цього року.

З'їзд пропонує також створити громадську правозахисну організацію "Рада правозахисників" для контролю над діями влади в етнокультурній сфері.

Крім того, з'їзд пропонує підготувати для поширення серед населення і привернення уваги світової громадськості до проблем захисту російської мови в Україні "білу книгу насильницької українізації і порушення прав людини".

З'їзд також вважає за необхідне звернутися до МЗС України з вимогою внести в новий базовий договір між Україною і ЄС спеціальний розділ про зобов'язання держави дотримуватися міжнародних зобов'язань і прав людини.

У резолюції також сказано, що з'їзд має намір запропонувати всеукраїнському форумові інтелігенції, що пройде в Києві в березні цього року, власний проект гуманітарного розвитку України.

"Розглянувши питання щодо фальсифікацій історичного минулого України, з'їзд визнав за необхідне попередити органи влади про відповідальність за антиконституційні дії, перевищення повноважень і надання свідомо неправдивої інформації, насамперед, щодо проблеми Голодомору, діяльності нацистських злочинців і ОУН-УПА", - йдеться в резолюції.

З'їзд також прийняв Декларацію прав російської культури і культур інших народів України.
Декларація включає 12 статей, що також передбачають зобов'язання України як гаранта збереження і розвитку культурної спадщини.

Сєвєродонецький з'їзд у даний час завершив роботу.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування