Міста зобов'яжуть виконувати рішення із Сєвєродонецька?

Неділя, 2 березня 2008, 12:12

Експертна комісія Ради Європи з питань виконання Україною Європейської хартії регіональних мов або мов нацменшин відвідає з візитом Київ у травні.

Про це "Інтерфакс-Україна" у неділю повідомив один з авторів доповіді по виконанню Україною цієї Хартії, народний депутат Вадим Колесніченко (фракція Партії регіонів).

За його словами, Україна в минулому році надала експертній комісії Ради Європи звіт по виконанню Хартії. "У розпорядженні членів комісії перебувають дві доповіді, абсолютно протилежні за змістом. Перша доповідь підготовлена офіційною владою, друга - надана правозахисними організаціями України", - сказав Колесніченко.

Він відзначив важливість розгляду даного питання на з'їзді в Сєвєродонецьку 1 березня. "Ми привернули увагу міжнародних громадських організацій до проблеми", - сказав Колесніченко.

Він також повідомив, що депутати місцевих рад - учасники з'їзду в Сєвєродонецьку мають намір ініціювати розгляд рішень з'їзду на сесіях своїх рад.

"Рішення з'їзду будуть розглянуті на сесіях місцевих рад, там, де це можливо, і таким чином, рішення з'їзду стануть обов'язковими для виконання органами місцевої влади", - сказав він.

Крім того, Колесніченко відзначив, що Партія регіонів через свої партійні структури також буде сприяти імплементації рішень з'їзду.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...