Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко попросив Тимошенко не провокувати війну

Понеділок, 3 березня 2008, 14:05

Президент Віктор Ющенко закликає уряд до максимально динамічного переговорного процесу з "Газпромом" з метою їх успішного завершення, і в жодному разі не провокування "газової війни".

Про це він заявив на нараді з головою Верховної ради Арсенієм Яценюком та прем'єр-міністром Юлією Тимошенко, повідомляє прес-служба президента.

У цьому контексті Ющенко нагадав про домовленості у цій сфері, досягнуті між президентами України та Росії.

Говорячи про необхідність збалансувати в 2008 році фінансові потоки НАК "Нафтогаз України", Президент наголосив на необхідності затвердження Урядом бездефіцитного фінансового плану НАК "Нафтогаз України", як того вимагає відповідне рішення РНБОУ.

Президент також підкреслив, що влада сьогодні має сформувати своє бачення щодо оптимізації бюджету-2008, зважаючи зокрема на вже підведені підсумки 2007 року.

"Консультації щодо внесення змін та доповнень до Основного фінансового документу України, безперечно, мають бути продовжені", – наголосив він.

Президент наголосив, що макроекономічна конструкція 2008 року в цілому повинна забезпечити високі темпи економічного зростання як держави в цілому, так і окремих галузей. Наразі, констатував він, макроекономічна культура України "потребує суттєвого доопрацювання".

Основними ризиками в цьому контексті він назвав динаміку до зниження ВВП, що спостерігається протягом останніх 13-ти місяців; ріст споживчих цін, інфляцію. "Очевидно, завдання 2008 року – як підвищити динаміку ВВП. Нам треба детально з'ясувати всі фактори, які сьогодні мінімізують цей показник", – наголосив Ющенко.

Говорячи про ріст споживчих цін, президент констатував: в 2007 році уряд не впорався з цим питанням. "Загрози в 2008 році залишаються надзвичайно високими", – зазначив він. – "... Я просто застерігаю всіх, у тому числі уряд: цінова позиція – це наріжний камінь всієї економічної соціальної політики".

Президент також наголосив, що в 2008 році має бути утриманий передбачений у бюджеті показник інфляції на рівні 9,6%. "Це критичний показник. Треба зробити все, щоб його утримати", – сказав Ющенко.

Він окремо наголосив на необхідності відшкодування ПДВ. "Борги 2007 року повинні бути покриті у ближчі 3-4 місяці", – зазначив він, додавши, що для цього "є всі підстави".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування