Суркіс боїться, що Україна одержить червону картку за Євро-2012

Понеділок, 3 березня 2008, 14:29

Президент Федерації футболу України Григорій Суркіс не виключає того, що Україну можуть позбавити права проведення фінальної частини чемпіонату Європи з футболу в 2012 році.

Таку думку він висловив на прес-конференції в понеділок у Києві, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"У питанні підготовки до Євро-2012 і владі, і опозиції потрібно об'єднати зусилля і ухвалити необхідні зміни в законодавство. Потрібно розуміти, що рахунок йде не на роки і місяці, а на дні і години. У нас ще є час, але коли пройде 6 місяців, то після першої "жовтої картки", у нас можуть забрати цей турнір", - підкреслив Суркіс.

Разом з тим глава ФФУ висловив сподівання на те, що цього не відбудеться.

"Сподіваюся, що це не відбудеться. Я бачу бажання з боку президента, глави Національного агентства зробити все можливе, щоб Євро-2012 в Україні відбулося", - сказав він.

Суркіс також додав, що для успішної підготовки фінальної частини чемпіонату Європи з футболу в 2012 році необхідно ухвалити низку змін у законодавчі акти, що стимулюють інвестування коштів іноземних інвесторів у розвиток вітчизняної інфраструктури.

"Для того, щоб приватні компанії могли інвестувати в Україну, ми повинні дати їм можливість прозоро вкладати свої гроші в країну. Подібні зміни в законодавство вже розробляються. Це десятки правових норм, які необхідно розглянути парламентові і затвердити. Зокрема, тендерні процедури, принцип "єдиного вікна" і так далі, якщо цього не буде - ніхто до нас не прийде", - відзначив Суркіс.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News