Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Дочка "Нафтогазу" не дасть "мамі" ні копійки, бо лататиме її дірки

Понеділок, 3 березня 2008, 15:46

"УкрГаз-Енерго" заявляє, що не може сплатити дивіденди НАК "Нафтогаз України" через позов Кабміну щодо ліквідації компанії, а також через необхідність нарахувати зі свого прибутку резерв для забезпечення суми боргу "Нафтогазу" перед компанією.

Про це на прес-конференції заявив член наглядової ради, радник голови правління "УкрГаз-Енерго" Андрій Галущак.

"Загальні збори акціонерів, на яких мали б розглядатися питання виплати дивідендів, призначено на 1 квітня", - повідомив Галущак.

"Однак НАК "Нафтогаз" звернувся до суду про ліквідацію "УкрГаз-Енерго" і ця обставина, очевидно, буде перешкодою для виплати дивідендів "Нафтогазу", тому що компанія, яка ліквідується, не може виплачувати дивіденди своїм власникам", - додав він.

Також Галущак зазначив, що відповідно до існуючого законодавства, підприємства, які мають борги, на суму цих боргів повинні нарахувати резерви для їх забезпечення.

За його словами, відповідна умова призводить до зменшення прибутку, який підлягає розподілу між власниками.

"Отже, на суму недоплати НАК "Нафтогаз" за спожите паливо, компанія змушена нарахувати резерви і не має права на виплату дивідендів цьому засновнику", - заявив представник компанії.

Також Галущак зазначив, що на сьогодні "УкрГаз-Енерго" розмитнило на території України достатній об'єм газу, щоб забезпечити у березні паливом усіх своїх споживачів, тобто тих, що уклали з компанією договори на постачання газу і належно їх оплачують.

За словами представника "УкрГаз-Енерго", в січні-лютому 2008 року компанія перерахувала митних зборів більше як 1,9 млрд. грн., що, як зазначив Галущак, складає 36% усіх надходжень від української митниці.

Крім того, Галущак наголосив, що за інформацією РАО "Газпром" "УкрГаз-Енерго" на сьогодні є єдиною компанією, що має право реалізовувати імпортований через "Газпром" газ на території України.

Як відомо, "УкрГаз-Енерго" є спільним підприємством "Нафтогазу" і "РосУкрЕнерго".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...